Бркић на постољу рапид турнира у Илоку

У склопу традиционалне туристичке манифестације Берба грожђа, у Илоку је организован 37. Међународни шаховски рапид турнир.
sah pixabay
Фото: pixabay.com

У конкуренцији се нашло 80 играча из: Босне и Херцеговине, Швајцарске, Шведске, Хрватске и Србије. Одиграно је девет кола по Швајцарском систему паровања, а темпо игре је био по седам минута, плус три секунде бонификације за сваки одиграни потез по играчу до краја сваке партије.

После узбудљивих надметања, на врху табеле са по осам поена нашла су се двојица играча – велемајстор Анте Бркић из Хрватске и интернационални мајстор Зоран Рунић из БиХ, али је Бухолц коефицијент пресудио да прво место и главна награда ипак припадну Бркићу. На трећи степеник пласирао се новосадски мајсторски кандидат Милан С. Поповић са 7,5 поена. Петорицу мускетара са по 6,5 укњижених поена предводи београдски велемајстор Стефан Ђурић, којем је припало четврто место. Треба истаћи да се у наставку табеле, међу деветорицом протагониста са по 5,5 нанизаних поена, налазе се и тројица шахиста из Србије и то: мајсторски кандидат Стипо Дермишек из Сота, који је заузео 16. позицију, ФИДЕ мајстор Милоје Брајић из Војводе Степе, позициониран на 17. степенику, и мајсторски кандидат Владимир Лазор из Куле, који се нашао на 19. месту на табели.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести