Брзопотезни турнир у Бачкој Паланци: Миша Пап максималан

Прво место и главну награду од 1.200 динара на седмом овогодишњем брзопотезном шаховском турниру у организацији ШК Бачка Паланка освојио је бачкопаланачки велемајстор Миша Пап са максималних 11 поена.
sah
Фото: pixabay.com

Другу позицију заузео је мајсторски кандидат Милош Зоњић из Челарева са осам поена, док је трећепласирани мајсторски кандидат Златко Парницки из Бачке Паланке са седам поена. По 6,5 поена, у своје власништво, уписали су мајсторски кандидат Владо Ковачевић из Младенова, којем је припало четврто место, затим петопласирани бачкопаланачки мајсторски кандидат Петар Јовановић, и шестопласирани мајсторски кандидат Недељко Хајдер из Челарева. Од двојице омладинаца, успешнији и умешнији био је Никола Лалић из Бачке Паланке, који је запосео 16. степеник на табели са укњижена 3,5 поена.

Турнир је одржан у просторијама ШК Бачка Паланка, а учествовало је 18 играча из: Челарева, Младенова и Бачке Паланке, међу којима били су један велемајстор, један ФИДЕ мајстор, шесторица мајсторских кандидата, двојица омладинаца итд. Одиграно је 11 кола по Швајцарском систему паровања, а темпо игре био је пет минута по актеру, за сваку партију. Пласман појединаца са истим бројем освојених поена одређен је на основу Бухолц-коефицијента.             

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести