Бухолц одлучно, прво место Рогановићу на међународном рапид турниру у Змајеву

У дивном амбијенту ресторана Јадран у Змајеву протекла су једнодневна такмичења у оквиру међународног шаховског рапид турнира.
Milos Roganovic
Фото: Милош Рогановић, фото: Приватна архива

На турниру Змајево 2018. у конкуренцији се нашло 86 шахиста и две шахисткиње из Бугарске и Србије. Међу учесницима била су четворица велемајстора, један интернационални мајстор, петорица ФИДЕ мајстора, седморица омладинаца, једна сениорка, једна омладинка итд. Одиграно је 9 кола по Швајцарском систему паровања. Темпо игре био је 15 минута по актеру, за сваку партију.

После велике борбе, прво место и главну награду од 15.000 динара освојио је велемајстор Милош Рогановић из Врбаса, док је другу позицију заузео мајсторски кандидат Миломир Товиловић из Паноније, најпријатније изненађење турнира. Ова двојица играча, у свој конто, уписали су по 7,5 поена, тако да је одлуку о прваку донео Бухолц. Трећепласирани, бугарски велемајстор Милко Попчев, и четвртопласирани, ФИДЕ мајстор Милан С. Поповић из Новог Сада, убележили су по 7 поена. По пола поена мање освојили су: петопласирани, велемајстор Бранко Тадић из Београда, шестопласирани, ФИДЕ мајстор Миодраг Љубинковић из Лознице, и седмопласирани, интернационални мајстор др Горан Н. Тодоровић из Батајнице.

Осморица играча нанизали су по 6 поена, а предводи их новосадски велемајстор Синиша Дражић, који пласирао се на осми степеник. За њим следе још и Петковић, Драговић, М. Остојић, Парошки, Кнежевић и Брајић. Међу овом осморицом је и најбоље пласирани омладинац, мајсторски кандидат Стефан Тадић из Београда, који је запосео 14. место на табели са освојених 6 поена. Најбоља омладинка је Стефанова рођена сестра, мајсторски кандидат Ана Тадић, која је заузела 54. позицију са 4,5 поена. Најбоља сениорка је женски ФИДЕ мајстор Катарина Тадић из Београда, која је надметања завршила на 33. позицији са 5 поена. Најбоље позиционирани шахиста из Змајева је првокатегорник Миодраг Цимеша, којем је припало 39. место са 5 поена.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести