Буковац био домаћин симултанке и пријатељског меча: Пљуштали ремији с велемајстором Костићем

Нови члан Јужно-бачке лиге, који је то право изборио освајањем првог места у Новосадској лиги, Шаховски куб Буковац био је домаћин симултанке ваљевског велемајстора Владимира Костића, као и пријатељског меча овог сремског клуба и ШК Краљица 2 из Петроварадина, који се од раније такмичи у Јужно-бачкој лиги.
25-bukovac
Фото: Приватна архива

На 19 табли, Велемајсто­ру Костићу су се супрос­тавили најбољи играчи ова два комшијска клуба. Поред великог броја партија са реми исходом, чак 11, занимљиво је то да Костић није изгубио ни једну партију, док је славио у осам. Нерешен исход су остварили: Александар Мајсторовић, Радивој Павловић, Петар Милићевић, Симо Радаковић, Петар Ивановић, Мирослав Попржен, Александар Опачић, Предраг Вујиновић, Александар Радановић, Зоран Ратић и Милош Торбица.

После симултанке, по убрзаном темпу игре (15 минута по играчу) одигран је и меч између шахиста Буковца и Краљице 2, где су искуснији гости из Петроварадина славили са 4,5:3,5.

Буковчани, са председником Драганом Тешановићем Ћетеом на челу, амбициозно улазе у нову сезону, а томе у прилог иде и организације симултанке и пријатељског меча, где су желели да обогате активности клуба и што спремније дочекају такмичење у вишем рангу. Била је ово прилика да председник Месне заједнице Буковац Предраг Тешановић уручи прикладан поклон, плазма телевизор, шаховском клубу за освајање првог места преотекле сезоне.       

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести