Честитке шахистима Југовића из Каћа

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је шахисте Југовића из Каћа, који су, у Новим Бановцима, освојили титулу екипног шампиона Србије.
jugovic sah
Фото: Град Нови Сад

Ово је други пут да је Југовић освојио овај трофеј, што га чини најуспешнијим нашим клубом од када се  ово такмичење игра под називом - Куп Светозара Глигорића.

„Како се ближи крај сезоне, тако и све већи број новосадских спортиста долази са пехарима и одличјима у Градску кућу. Нама је част што смо у прилици да се захвалимо спортистима, јер су они заслужни за то што је Нови Сад, поред тога што је град културе и град младих, дефинитивно и град спорта.Имамо прваке у одбојци и рукомету, а овим се показаује да и мање популарне спортове Град прати, подржава и уважава. Шахисти из Каћа су други пут постали прваци, што није изненађење, јер клуб одлично ради већ дуги низ година, што резултати у континуитету то потврђују“, рекао је Огњен Цвјетићанин и пожелео шахистима још много успеха и титула.

Директор Југовића Мирослав Копања рекао је да клуб под тим именом постоји од 1956. године, а да успехе постижу мушка  и женска екипа.

„Дужи низ година смо у самом врху женског шаха, а у мушком смо позиционирани увек од првог до трећег места. Ми смо до сад освојили два  Глигина купа, што је доказ нашег квалитета. Надам се да ћемо ове године, уз помоћ Града и пријатеља шаха, успети да обезбедимо средства и да нападнемо шампионске титуле у обе конкуренције“, рекао је Копања.

Екипа Југовића која је освојила Глигин пехар: Милош Перуновић, Душан Поповић, Никола Несторовић, Миодраг Савић, Борко Лајтхајм и Зоран Арсовић. Капитен екипе Душан Поповић рекао је да освојени трофеј свима много значи и да до њега није било ни мало лако стиће у веома јакој конкуренцији. 

С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести