Чортановци: Ђорђе Ковачевић победник

У склопу традиционалних, 19. Дунавских чаролија у Чортановцима одржан је турнир у убрзаном шаху.
Rapid u Cortanovcima/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Учествовало је 16 играча из Инђије, Старе Пазове и Шимановаца, који су одиграли седам кола по тзв. Југословенској кружној варијанти. Спортску правду на овом такмичењу делио је Миленко Мандић, шаховски судија, а уједно и председник ШК Слога из Инђије.

Након узбудљивих борби на 64 поља, прво место и златна медаља припали су Ђорђу Ковачевићу, члану ШК Стара Пазова, који је освојио шест поена. Једини који је успео да савлада победника турнира је другопласирани, Лаза Бабић из ШК Шимановци, са 5,5 поена. Треће место са пет поена припало је познатом новинару Велимиру Петрушићу, члану ШК Слога из Инђије. Петрушић је забележио пет победа и два пораза – један од победника турнира, а други од четвртопласираног, Станка Мајсторовића који је освојио 4,5 поена. На деоби од петог до седмог места нашли су се Јово Ивас, Бранко Перовић и Лука Мушкиња са по четири поена.

Посебно треба похвалити најстаријег учесника турнира, Андрију Ковачевића (83), иначе оца познатог новосадског велемајстора и некадашњег репрезентативца Александра Ковачевића, који је освојио 3,5 поена. Похвале заслужује и најмлађи учесник турнира, Сергеј Угриновић (12) из Инђије, који се храбро борио са далеко старијим и искуснијим противницима.

Ива Узелац

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести