Дружење шаховских клубова Буковца и Титела: Чување пријатељства

Пријатељска веза између шаховских клубова Буковца и титела је све јача.
bukovac sah
Фото: Приватна архива

Ови колективи већ неколико година размењују посете и огледају се у древној игри на 64 црно – бека поља. Овога пута Буковчани су угостили своје пријатеље и уз шаховски обрачун на 10 табли, пријатељовали на истински начин.

Дочекани су Титељани с хлебом и сољу, а приче су текле унедоглед. Онако лепе, па су и сећања навирала испод једне липе испред просторија клуба, које је за шах определио председник домаћег колектива Драган Тешановић – Ћете. Кувала се кафа, служила понека чашица жестине, али и пиво, уз јутарње пециво. Увеличали су све то наше џудо легенде Павле Бајчетић и Момир Лучић. Пришло се и обрачуну на 10 табли и играло се веома озбиљно. Титељани су били бољи на првих шест табли и славили с 2,5:3,5. Међутим, домаћи су били бољи у осталих четири меча и на крају је било 5,5:4,5, тако да је прелазни пехар остао у витринама ШК Буковац,

После тог офивијелног дела прешло се на доделу признања истакнутима, а председник тителског клуба професор Здравко Гаговић истакао је да су овакви сусрети и пријатељства оно што је нешто најлепше у спорту и животу и да се на такав начин шири и шаховска база:

„Нека увек и свуда победи пријатељство“, нагласио је Гаговић, а онда се прешло на оно што је и најлепше – ручак, који су пријатељима припремили домаћини.

М. Павловић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести