ЈУЖНОБАЧКА ЛИГА Товаришани  у вишем рангу

Шахисти Војводине из Товаришева од наредног пролећа такмичиће се у Бачкој лиги – група Нови Сад. Товаришани су на супериоран начин освојили наслов првака у Јужнобачкој шаховској лиги.
Sah/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

У девет лигашких утакмица, екипа Војводине остварила је осам победа и ремиј У директном окршају за највиши пласман са 5:1, Товаришани су савладали другопласирани Еђшег из Новог Сада.

– Уласком у виши ранг такмичења остварен је и највећи успех у вишедеценијској историји клуба. То је, несумњиво, постигнуће за понос и дику. Идемо даље, до нових победа – изјавио је млади председник клуба Ненад Томашић (26), који је у исто време и члан победничког тима. За улазак у историју товаришког шаха најзаслужнији су следећи шахисти: ФИДЕ мајстори Милош Шебез и Лука Рајак,мајсторски кандидати Златко Парницки, Добривој Чупа Поповић и Милош Зоњић, првокатегорници Мирослав Илић и Давид Менчик и другокатегорници Ненад Томашић и Милош Петрић. Они су златним словима исписали нове странице у историји товаришког клуба.

– Остварили смо сјајан успех и то је оно што је иза нас. Али, ми смо већ окренути ка ономе што је пред нама. Чекају нас мечеви у веома квалитетном степену надметања. Морамо потпуно спремни да дочекамо старт у Бачкој лиги – група Нови Сад – истакао је Лука Рајак (69), један од најбољих и најискуснијих играча Војводине.

Ђ. Штрбац

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести