Међународни цугер у Бачкој Паланци: Победник Зоран Љикар

У организацији и у просторијама ШК Бачка Паланка приређен је други овогодишњи међународни брзопотезни шаховски турнир.
25- Zoran Ljikar SK-Backa-Palanka-1_1
Фото: Зоран Љикар, фото: Приватна архива

Учествовало је 27 играча из: Суботице, Куле, Сомбора, Младенова, Челарева, Гложана, Војводе Степе, Гајдобре, Вуковара (Хрватска) и Бачке Паланке. Међу актерима били су: двојица ФИДЕ мајстора, четрнаесторица мајсторских кандидата, петорица омладинаца, две шахисткиње, итд. Одиграно је 11 кола по Швајцарском систему паровања. Темпо игре био је три минута, плус две секунде бонификације за сваки наредни потез по играчу, до краја сваке партије.

После занимљивих и неизвесних борби, прво место и главну награду од 1.500 динара освојио је мајсторски кандидат Зоран Љикар (Вуковар), а другопласирани је мајсторски кандидат Недељко Хајдер (Челарево). Ова двојица шахиста у свој тефтер убележили су по десет поена, а о поретку у врху табеле одлучио је Бухолчев коефицијент. Треба истаћи да је Хајдер једини завршио цугерашка надметања непоражен (са девет победа и два ремија) и једини је нанео пораз победнику Љикару. Трећепласирани је млади мајсторски кандидат Никола Скендеровић (Суботица) са осам поена. По седам поена укњижили су двојица мајсторских кандидата из Куле – Милета Тадић, којем је припало четврто место, и Милорад Леђенац, који је запосео пету позицију. Шестопласирани је ФИДЕ мајстор Милоје Брајић из Војводе Степе са 6,5 поена.

Најбоље пласирани омладинац је Никола Лалић из Бачке Паланке, који се сместио на 19. место са пет поена. Од две шахисткиње успешнија је била Бојана Радивојевић (Суботица), која се пласирала на 21. место са пет поена, док се Тијана Станисављевић (Сомбор) зауставила на 23. степенику са 4,5 поена.     

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести