Међународни опен турнир „Бошњаци 2020”: Зоран Рунић обрадовао Бачкопаланчане

У источнославонском насељу Бошњацима протекла су надметања у оквиру традиционалног 25. међународног шаховског опен турнира - Бошњаци 2020.
sah
Фото: pixabay.com

У конкуренцији се нашао 121 играч из Босне и Херцеговине, Бугарске, Србије и Хрватске. Међу учесницима били су тројица велемајстора, седморица интермајстора, деветорица ФИДЕ мајстора, један национални мајстор, шеснаесторица мајсторских кандидата, тринаесторица ветерана, 22 омладинца, четири шахисткиње итд. Одиграно је девет кола по Швајцарском систему жребања. Темпо игре био је 90 минута по играчу, плус 30 секунди додатка за сваки одиграни потез, до краја сваке партије.

Прво место освојио је интермајстор Зоран Рунић из Дворова (БиХ), који је члан новог друголигаша Бачке Паланке и свакако је обрадовао саиграче, док је другу позицију заузео велемајстор Иван Жаја (Хрватска) са  по 7,5 поена, па је о победнику одлучивао Бухолчев коефицијент. Трећепласирани је велемајстор Ненад Ферчец са седам поена. Најбоље пласирани ветеран је ФИДЕ мајстор Миро Бобанац (Хрватска) са 6,5 поена. Најуспешнија шахисткиња је велемајстор Мирјана Медић, која се пласирала на 12. позицију са шест поена. Најбоље позиционирани омладинац је мајсторски кандидат Симеон Тодев, којем је припало 29. место са 5,5 поена. Пласман шахиста из Србије: 16. место освојио је интермајстор Милан Андријевић из Панчева са шест поена, 21. је био мајсторски кандидат Владимир Лазор из Куле са шест поена, 23. место припало је интермајстору Владимиру Класану из Инђије са 5,5 поена, док је првокатегорник Ненад Динић из Параћина освојио 63. место са 4,5 поена.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести