Међународни рапид турнир у Србобрану: Тодоровићу главна награда

Поводом обележавања Дана ослобођења Србобрана у Другом светском рату, у ресторану Кинг одржан је међународни шаховски рапид турнир.
sah pixabay
Фото: pixabay.com

У конкуренцији се нашло 56 шахиста из Бугарске, Мађарске и Србије. Међу учесницима била су тројица велемајстора, четворица интернационалних мајстора, петорица ФИДЕ мајстора итд. Одиграно је девет кола по Швајцарском систему паровања. Темпо игре био је 15 минута по актеру за сваку партију.

Колико је турнир био изједначен говори и податак да су на крају надметања двојица играча сакупила по 7,5 поена, тако да је о славодобитнику одлучивао Бухолчев коефицијент. Он је пресудио да прво место и главну награду од 8.000 динара освоји интернационални мајстор др Горан Н. Тодоровић из Батајнице, док је другу позицију заузео велемајстор Борко Лајтхајм из Београда. Тројица Новосађана, у свој нотес, уписали су по 6,5 поена, а то су: трећепласирани, интернационални мајстор Дејан Лескур, затим ФИДЕ мајстор Мирко Кокеза, који је запосео четврти степеник, и петопласирани, велемајстор Синиша Дражић. Шесто место освојио је велемајстор Милко Попчев из Бугарске, седмопласирани је мајсторски кандидат Милорад Леђанац из Куле, а осмопласирани је мајсторски кандидат Синиша Ковачевић из Србобрана. Сваки од њих тројице укњижио је по 6 поена. Групу од десеторице играча са по 5,5 освојених поена предводи млади ФИДЕ мајстор Вук Савановић из Ветерника, којем је припало девето место на табели.      

Ђ. Ш.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести