Међународни турнир слепих и слабовидих: Весо Аврам на коти четири

У хотелу Нови Сад, у Српској Атини, на репертоару је био други међународни шаховски турнир Савеза слепих и слабовидих Војводине.
sah pixabay
Фото: pixabay.com

Надметања је отворио председник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић, а наступили су шахисти из: Словачке, Румуније, Македоније, Бугарске, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Србије. У току три дана, одиграно је девет кола по Швајцарском систему жребања. Темпо игре био је 60 минута по играчу до краја сваке партије. Пласман актера са истим бројем укњижених поена одређен је на основу Бухолчевог коефицијента.

Прво место и главну награду освојио је национални мајстор Петко Патев (Бугарска) са 7 поена. Другу позицију заузео је ФИДЕ мајстор Михаил Дациан Прибеану (Румунија) са 6,5 поена. По 6 поена, у свој тефтер, уписали су трећепласирани, мајсторски кандидат Хинко Цајзлер (Хрватска), и мајсторски кандидат Весо Аврам из Суботице, који се пласирао на коту четири. Тројица мускетара сакупили су по 5,5 поена, а то су петопласирани, мајсторски кандидат Емил Петер (Румунија), шестопласирани, мајсторски кандидат Жива Марков из Новог Сада и седмопласирани, мајсторски кандидат Зоран Костадиновски (Македонија). Осмо и девето место поделили су београдски мајсторски кандидат Милорад Вулин и новосадски мајсторски кандидат Сретко Аврам, који су у свој нотес убележили по 5 поена. Ваља истаћи да је овај турнир организован под покровитељством Покрајинске владе Војводине.

Ђ. Ш.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести