МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР „ТРЕЋА СУБОТА”  Тријумф Милка Попчева

Последњи из серије јаких Међународних турнира “Трећа субота” за 2020. годину, одигран је у Новом Саду чиме је спуштена завеса на празнични шаховски програм у овом граду.
sah, pixabay
Фото: pixabay.com

Овог пута окупило се 18 играча, међу којима и два велемајстора и три ФИДЕ мајстора. Они су одиграли пет кола по Швајцарском систему са темпом игре од 90 минута за целу партију и са додатком од по 30 секунди за сваки одиграни потез.

После занимљивих борби, очекивано је тријумфовао бугарски велемајстор Милко Попчев, са одличних 4,5 поена из пет партија. Све до последњег кола водио је равноправну борбу са новосадским велемајстором Синишом Дражићем, али је онда лако поентирао против већ уморног госта из Књажевца, ФИДЕ мајстора Драгана Раденковића и, после ремија Дражића са најбољим играчем Бачке Паланке Милојем Брајићем, дошао је до победничког трофеја.

Посебно треба истаћи треће место чувеног новосадског тренера Жељка Медара, аутора више шаховских књига, који се после дуже паузе активирао и у јакој конкуренцији освојио бронзану медаљу, као и вредну награду. Исти број поена као и Медар, али слабије додатне критеријуме имао је и Милоје Брајић, те је њему припало четврто место. Ово је био последњи турнир оваквог типа у 2020. години и сада нам предстоји дуги месец паузе до следећег из популарне серије “Трећа субота”.

И. Узелац

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести