Ин мемориам: Александар Саша Радановић (1983–2022)

НОВИ САД: Шаховски клуб “Хајдук” Чуруг са тугом саопштава да је 12. марта у 39. години изненада преминуо члан УО клуба и тренер пионира, мајсторски кандидат
i
Фото: Privatna arhiva

Александар Саша Радановић. Шах је упознао и заволео у чувеној шаховској секцији ОШ “Ђура Јакшић”. Био је редовни учесник свих државних појединачних и екипних такмичења и бележио је завидне резултате у обе категорије. Као члан екипе Електротехничке школе освојио је државно Првенство средњих школа. У сениорској конкуренцији био је дугогодишњи члан ШК “Хајдук”, ШК “Надаљ”, ШК ”Бубамара” Нови Сад, а нарочито је успешно наступао за друголигашку екипу ШК “Краљица ПТТ” Петроварадин.

Последњих година максимално се ангажовао у обнављању рада ШК “Хајдук”, посебно у раду са најмлађима. Увек насмејан и добро расположен, Саша је био прави мајстор у анимирању младих шахиста. Нема детета које га није обожавало и које није уживало на његовим часовима. Своју велику љубав према шаху веома успешно је преносио на децу и у томе му није било равног. Ту је био да их анимира, заигра се са њима и открије им све тајне древне игре. Такође, био је носилац организације традиционалног Спасовданског турнира, а велики допринос дао је и у организовању Првог рапид турнира у Чуругу.

Остаће упамћен као искрени заљубљеник у Тису, пецање, природу и различите спортске активности – одбојку, кошарку, вожњу бицикла... Али изнад свега, волео је шах и посветио му је читав свој живот. О томе ће причати генерације младих, које су уз његову помоћ постајали бољи шахисти и, пре свега, бољи људи.

И.У.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести