Меморијал „Драгољуб Баретић”: Вујевићу трофеј

У Новом Саду је, у организацији ШК Анпасан, одржан 58. међународни шаховски турнир слепих и слабовидих – Меморијал “Драгољуб Баретић”.
Красоје Нотарош уручује пехар за друго место Живи Маркову
Фото: Красоје Нотарош уручује пехар за друго место Живи Маркову

Играло се девет кола по Швајацарском систему са темпом игре од 50 минута по играчу, уз бонификацију од 10 секунди за сваки одиграни потез. Учешће је узело 19 играча, од тога два ФИДЕ мајстора и десетак мајсторских кандидата.

После тродневних узбудљивих партија најуспешнији је био Томислав Вујовић са одличних седам поена, испред мајсторског кандидата Живе Маркова и ФИДЕ мајстора Красоја Нотароша, који су освојили по 6,5 поена, али је Маркову, због бољих додатних критеријума, припало друго место. На деоби четвртог и петог места са по шест поена нашли су се ФИДЕ мајстор Сретко Аврам и једини учесник турнира из иностранства, мајсторски кандидат Душан Бабић (БиХ), а само пола поена мање имала су и двојица мајсторских кандидата Урош Тадић и Милорад Вулин, којима је припало шесто, односно седмо место.

Овај традиционални турнир, као и обично, донацијама помоглли су Градска управа за спорт, Национални савез слепих и слабовидих и пекара Европа из Новог Сада.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести