Млади велемајстор Ивић добио специјалну позивницу ФИДЕ

БЕОГРАД: Млади српски велемајстор Велимир Ивић (19) добио је велико признање за досадашње резултате на међународној сцени пошто му је Светска шаховска федерација (ФИДЕ) послала специјалну позивницу за учешће на престижном турниру Гран Свис (Гранд Сwиш) који се од 25. октобра до 8. новембра одржава у Риги, главном граду Летоније.
ivic1
Фото: Youtube Printscreen
На том турниру, који ће бити одигран по швајцарском систему, прва два места гарантују учешће на турниру кандидата за изазивача првака света.
Очекује се да на Гран Свису у Риги учествује више од 100 играча, саопштено је из Шаховског савеза Србије.
Иако је у последња два месеца правио сјајне резултате на Светском купу и првенству Европе, специјална позивница изненадила је младог велемајстора.
"Био сам на аеродрому када сам случајно отворио мејл који је био насловљен од Светске шаховске федерације. Прочитао сам га и схватио да сам међу одабранима. Веома сам се обрадовао. Нисам овако нешто очекивао, све се десило веома брзо. Утисци су сјајни, наставићу да се такмичим са најбољима на свету што ми је главни циљ јер само тако могу да напредујем. Једва чекам наступе у Риги!'''', рекао је Ивић.
Велимир Ивић тренутно наступа на Првој лиги Србије где игра прву таблу у екипи Јелице ПЕП из Горачића која је прошле године освојила шампионску титулу.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести