На Фрушкој гори одржан Шаховски камп „Летенка 2021”

У прелепом амбијенту националног парка Фрушка гора успешно је завршен Летњи шаховски камп  „Летенка 2021”, у организацији клубова Бубамара из Новог Сада и Аљехин из Панчева, а уз помоћ и подршку ШС Војводине.
Учесници Летњег шаховског кампа с предавачима
Фото: Учесници Летњег шаховског кампа с предавачима

На кампу је учествовало 28 кадета, од шест до 14 година, међу којима су се нашли и државни кадетски и омладински прваци.

Предавачи су били велемајстори Александар Ковачевић и Синиша Дражић, ФИДЕ мајстор и селектор кадетске репрезентације Јосип Декић, ФИДЕ мајстор Ненад Димитријевић, ФИДЕ мајстор и дипломирани професор шаха Данко Бокан, као и тренери из Бубамаре и Аљехина. Међу гостима су били председник ШС Србије Драган Лазић и председник ШС Војводине Зоран Станимировић, који су пружили подршку овом начину рада са младим талентима. Поред шаха, деца су на кампу имала прилике да се баве разним спортовима и тренирају са најбољим тренерима и стручњацима. Уз све обавезе и активности којима им је био испуњен дан, нашло се времена и за дружење и игру.

Током шест дана боравка у прелепом одмаралишту Летенка, одиграна су и два рапид шаховска турнира – за млађе и старије полазнике кампа. На оба турнира играло се седам кола по Швајцарском систему и са темпом од 10 минута по играчу, плус бонификација од пет секунди за сваки одиграни потез. У млађој групи двоје играча поделило је прво место са по шест освојених поена – Александар Мојић и Дуња Узелац, али је победнички пехар припао Мојићу због победе у директном дуелу. Треће место освојила је Уна Кордић са пет поена. У старијој групи, према очекивању, убедљиво је тријумфовао актуелни омладински првак Србије Милан А. Гагић са фишеровских седам поена из седам партија. Друго место припало је Николи Лесковцу са 5,5 поена, док су треће место са по 4,5 поена поделили Милош Пасула и Милица Амиџић, али је због победе у међусобном сусрету бронза припала Пасули.

К. Томин

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести