Недељко Пецељ најбољи на турниру гимназијалаца у Бачкој Паланци

У Гимназији „20. октобар“ у Бачкој Паланки 4. фебруара одржан је шаховски рапид турнир.
Turnir u Backoj Palanci
Фото: Dnevnik.rs

Организатор турнира је био млади шаховски клуб „Гимназијалац“, а у конкуренцији се нашло 27 шахиста из Бача, Гајдобре, Војводе Степе, Челарева и Бачке Паланке. Међу њима су била двојица ФИДЕ мајстора, седморица мајсторских кандидата, четворица омладинаца. Одиграно је девет кола по Швајцарском систему паровања и при темпу игре од 15 минута по играчу, за сваку партију.

После занимљивих борби, на врху табеле било је изједначено, јер су двојица мајсторских кандидата – Недељко Пецељ из Гајдобре и Златко Парнички из Бачке Паланке, сакупили по 7 поена. Ипак, Бухолц коефицијент је пресудио да победник постане Пецељ, коме је припала и награда од 3.000 динара, док је Парнички морао да се задовољи другим местом. Трећепласирани је мајсторски кандидат Добривоје Чупа Поповић из Бачке Паланке са 6,5 поена. По 6 поена укњижили су Бачкопаланчани Дарко Милошевић, коме је припало четврто место, и Стефан Ристић, који је био пети. По 5,5 поена освојили су шестопласирани, ФИДЕ мајстор Милоје Брајић из Војводе Степе, седмопласирани, Зоран Милановић из Бачке Паланке, осмопласирани, мајсторски кандидат Митар Субошић, и деветопласирани, мајсторски кандидат Жарко Дедијер из Гајдобре. Најбоље пласирани омладинац је Илија Јовановић из Бачке Паланке са 4,5 поена.

У плану је да овакви рапид турнири постану традиционални и да се играју 4 пута годишње – за сваки квартал по један. Све похвале младом ШК „Гимназијалац“, који се труди да својим активностима обогати шаховски живот у Бачкој Паланци.      

Ђ. Ш.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести