Одржан традиционални Дечји светосавски турнир у Зрењанину

У Зрењанину је минулог викенда одржан 6. Светосавски дечји турнир, на ком су бриљирали представници новосадског ДШК „Капабланка 1992“.
DSK Kapablanka 1992 i Zeljko Medar
Фото: Деца из ДШК „Капабланка 1992“ с тренером Жељком Медарем

Што се дечака тиче, у категорији која је обухватала предшколце и ђаке 1. и 2. разреда, најбољи је био Лука Гилица (6,5 поена), друго место је заузео Јован Кнежић (6), а треће Константин Мандраш (5,5), сви из „Капабланке“.  Четврти је био Стефан Бабић (4,5 поена,  ШК Хајдук (Чуруг), а пети, са истим бројем бодова, Давид Симин ШК „Петровград“ из Зрењанина.

Међу такмичарима 3. и 4. разреда прво место је заузео Никола Лесковац (свих седам победа), а од 2. до 5. места пласирали су се, са по 4,5 поена, Марко Денда и Никола Литричин (Петровград), Петар Богнар (Врдник) и Алекса Јокић (Петровград).

У категорији 5. и 6. разреда 1. место за три поена из четири пертије заузео је Огњен Петронијевић (Петровград), 2. позиција припала је Давиду Чајки (ШК „Јединство“ Нови Бечеј, 2,5 бода) а треће Николи Милетићу (Хајдук Чуруг, 2 поена).

У групи која је обухватила ученике 7. и 8. разреда и средњошколце  1. и 2. место су поделили Маријана Билић из Кикинде и Бранислав Паркаић (Петровград) са 5,5 поена. Трећи је био Стефан Лончарски (Хајдук, 5 поена), а на 4. и 5 позицији са 4,5 поена Данило Рајков (Јединство Нови Бечеј) и Иван Беренић (Хајдук).

Међу девојчицама од 1. до 4. разреда, прва са 5 бодова је била Теодора Јауковић (Капабланка), испред клупске другарице Емилије Вугдалић која је освојила бод мање. Трећа је била Дарија Попов (3 поена, Петровград). У категорији младих дама од 5. до 8. разреда виђена је занимљива и неизвесна борба, с обзиром да су после 5 партија са по 4 поена изједначене биле Хана Ферко (Капабланка), Бојана Радивојевић и Тара Шијан (Нови Бечеј). Након бропотезног турнира, прво место је освојила Хана Ферко. Надметање је одржано у Основној школи „2. октобар“, доректор турнира Мирко Козић, судија Драгољуб Рацић и Зоран Јаћимовић побринули су се за добру организацију Светосавског турнира.

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести