Одржана редовна Скупштина Шаховског савеза Војводине

У Новом Саду одржана седница редовне скупштине Шаховског савеза Војводине у склопу које је прослављен и леп јубилеј – 70 година постојања ШСВ.
Skupstina SSV
Фото: Награђени шаховски радници на Скупштини Шаховског савеза Војводине

Седницу је свечано отворио председник ШСВ Зоран Станимировић, а потом је изабрано радно председништво, у којем су поред Станимировића, били и угледни шаховски радници Миладин Митровић и Иван Седлак.

Једногласно су усвојени записник са изборне скупштине ШСВ одржане 14. новембра прошле године, извештај о раду, извештај о финансијском пословању ШСВ као и извештај Надзорног одбора о материјално-финансијском пословању. Оцењено је да је Шаховски савез Војводине у 2017. години у потпуности пословао по закону и притом организовао све програмске активности на врло високом нивоу. Посебно је истакнута успешно одржана нова програмска активност – Јуниорска лига Војводине у којој је наступио велики број деце из свих крајева Покрајине. Такође је поздрављена добра сарадња коју ШСВ има са свим општинским и градским савезима у Војводини, а посебно са ШС Новог Сада, који је у протеклом периоду дао свој значајан допринос у организацији бројних такмичења из домаћег и међународног календара.

Додељене су захвалнице и плакете заслужним шаховским радницима који су својим дугогодишњим радом и залагањем сви заједно допринели да Шаховски савез Војводине за протеклих 70 година израсте у један модеран савез, с преко 170 клубова и великим бројем регистрованих играча, што га чини једним од најмасовнијих спортских савеза у Покрајини. Као израз најдубљег поштовања и захвалности за све што су учинили за промоцију шаха и шахиста, Шаховски савез Војводине је доделио плакете следећим заслужним шахистима: Душану Марјану, Милораду Капелану, Миладину Митровићу, Ивану Седлаку, Ратку Пижурици, Милораду Маравићу, Јосипу Декићу, Золтану Шимоњију, Красоју Нотарошу, Милораду Лазићу, Мирославу Копањи, Владимиру Шарићу, Милану Скоку, Милету Јанковом, Константину Орлову, Томиславу Навратилу, Милану Миладинову, Михајлу Савићу, Иштвану Бриндзи, Драгану Тешићу и Браниславу Јањушевићу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести