ОМЛАДИНСКА ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ Шампиони Срдановићева и Рајковић

Победници овогодишњег Првенства Србије за омладинке и омладинце, које је протекле недеље одржано у пријатном амбијенту хотела „Рујна зора“ у Аранђеловцу, су Јована Срдановић и Младен Рајковић.
Pobednici ovogodišnjeg Prvenstva Srbije za omladinke i omladince Foto: privatna arhiva
Фото: Победници овогодишњег Првенства Србије за омладинке и омладинце Фото: приватна архива

Они су први прошли кроз циљ у правом драматичном фото-финишу! У женској конкуренцији женски ФИДЕ мајстор Јована Срдановић је одбранила титулу победивши у последњем колу до тада водећу, одличну Катарину Остојић, такође женског ФИДЕ мајстора. Овом победом Срдановићева се са 7,5 поена из девет партија пробила на победничко постоље, док је Остојићева, са пола поена мање и поразом само од победнице турнира, морала да се задовољи другим местом. Милена Вујчић, која је током турнира прославила свој 18. рођендан, била је трећа са шест поена. Треба похвалити и одличну Невену Радулов, актуелну омладинску првакињу Војводине, која је са пет поена освојила високо четврто место, док се друга војвођанска представница, Марија Станковић, са четири поена нашла на деоби петог и шестог места с Невеном Ђорђевић.

У мушкој конкурецији била је још већа неизвесност. Младен Рајковић и ФИДЕ мајстор Лука Будисављевић су, према очекивању, победили у последњем колу, па су обојица имала учинак од седам поена из девет партија. Одлучио је тек четврти критеријум (већи број победа), те је победнички пехар припао Рајковићу, док је Будисављевић освојио сребро. Треће место припало је борбеном ФИДЕ мајстору Милошу Милошевићу са 5,5 поена. Треба такође одати признање ФИДЕ мајстору Арпаду Кечкеметију и Михаилу Ђокићу, који су са по пет поена поделили четврто и пето место.

Три првопласирана такмичара у обе конкуренције су награђени пехарима и медаљама, а победници Срдановићева и Рајковић су стекли право да се такмиче на Првенству света за омладинке и омладинце, које се игра у Њу Делхију, Индија, од 14. до 26. октобра ове године.

И. Узелац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести