ОП Суботице: Дерби Танчика и Нађ Хеђешија

На Отвореном првенству Суботице одиграна су три кола. Постигнути су углавном оче­кивани резултати.
Balind Nadj Hedjesi
Фото: Један од двојице водећих на турниру: Балинд Нађ Хеђеши

Све три победе остварио је бранилац титуле интермајстор Балинд Нађ Хеђеши, а у стопу га прати ФИДЕ мајстор Кристијан Танчик, такође са све три победе. Сви остали учесници заостају за овим двојцем најмање пола корака. Тренутно се на деоби трећег места налази шесторица играча са по 2,5 поена и то: ФИДЕ мајстор Арпад Кечкемети, Атила Нађ, Весо Аврам, Јено Коша, Золтан Нађ и Милан Б. Јовановић.

У трећем колу Нађ Хеђеши је сигурном игром савладао ФИДЕ мајстора Обрада Сиротановића, док је Танчик био бољи од Ивана Седлака. Посебно треба похвалити Весу Аврама, који се у трећем колу, играјући црним фигурама против младог и агилног ФИДЕ мајстора Арпада Кечкеметија, бранио, бранио и на крају одбранио. Кечкемети је чак успео да освоји и фигуру, али ни то му није било довољно да забележи победу, захваљујући темељној и упорној одбрани Аврама.

Четвртим колом почиње друга трећина овогодишњег Првенства Суботице. На првој табли састаје се водећи двојац и од те партије сви имају велика очекивања. Извесно је да ће и Танчик и Нађ Хеђеши дати све од себе да у партији остваре победу, којом би се издвојили на челу табеле и стекли додатну дозу самопоуздања за наставак шампионата. Најближи пратиоци водећих оче­кују нечији кикс, или реми у дербију, да би својим евентуалним победама имали могу­ћност да сустигну водеће.

Најзанимљивији парови че­твртог кола су: Танчик – Нађ Хеђеши, Коша – Кечкемети, Нађ Атила – Нађ Золтан, Аврам – Јовановић итд. До краја турнира је преостало још шест кола, тако да праве борбе за шаховском таблом тек предстоје.  

М. Маравић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести