Опен турнир у Солуну: Несторовић на коти три

Млади велемајстор из Земуна Никола Несторовић заузео је треће место са 7 поена на традиционалном, 40. по реду, међународном опен турниру у Солуну (Грчка). 
sah
Фото: Dnevnik.rs

Тако је пресудио Бухолц коефицијент, јер је 7 поена укњижио и велемајстор Давит Магалашвили (Грузија), који је заузео другу позицију. Прво место и главну награду освојио је велемајстор Владислав Неведничи (Румунија) са 7.5 поена. Треће место, у конкуренцији шахисткиња, заузела је женски интернационални мајстор Маја Величковски Нејковић са 6 поена, иза Иве Виденове (Бугарска) и Ирине Булмаге (Румунија) са по 6,5 поена. У генералном пласману Маја се усидрила на високу 13. позицију на табели.

На турниру је учествовало 88 играча из Србије, Хрватске, Македоније, Румуније, Бугарске, Грузије и Грчке. Међу актерима била су шесторица велемајстора, четворица интернационалних мајстора, осморица ФИДЕ мајстора, 35 омладинаца, десет сениорки, пет омладинки итд. На репертоару је било 9 кола по Швајцарском систему, а темпо игре је био 90 минута плус 30 секунди бонификације по играчу.      

Ђ. Ш.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести