Првенство Војводине за жене: Сирмијум нови прволигаш

На такмичењу 25. Отвореног екипног првенства Војводине за жене, у Новим Бановцима, статус  новог прволигаша изборио је Сирмијум из Сремске Митровице.
Шампионска екипа Сирмијума са организаторима такмичења
Фото: Шампионска екипа Сирмијума са организаторима такмичења

Велики успех су у Митровицу донеле: ФИДЕ мајстор Габриела Антова из Бугарске, Маја Милановић и Хана Денић, уз свесрдну подршку председника клуба Драгана Лазића. Сирмијум је кроз циљ прошао са максималним бројем од 15 меч бодова и борбом до „голих краљева“, играјући одлучујући меч, у последњем колу, против Сенте пуна четири сата. За такву борбеност победнице заслужују поштовање и честитке.

Као и прошле године, екипа Омладинца из Нових Бановаца морала је да се задовољи другим местом са 12 меч бодова, будући да је изгубила одлучујући меч против шампионки минималним резултатом од 2:1. Куриозитет је да је екипа из Бановаца, у саставу Катарина Несторовић, Јасмина Миливојевић, Ива Узелац и женски ФИДЕ мајстор Галина Зеленаја-Азарић, током турнира изгубила само 2,5 поена од укупно 15, што  није било довољно за победничко постоље. Треће место са 9 меч бодова и 9,5 поена је освојила прва екипа клуба Бановци Дунав, у истом саставу у којем је пре две године постала члан прволигашког друштва: Марија Станковић, женски ФИДЕ мајстор Јасна Шакотић и Ана Шакотић. Исти број меч бодова и само пола поена мање имала је и четвртопласирана Сента, у саставу Мила Шокловачки, Марија Шокловачки, Валентина Павловић и Невена Хорват, која се до последњег тренутка храбро борила са победницама турнира у одлучујућем петом колу и на крају изгубила минималним резултатом од 2:1.

Коначна табела изгледа овако: 1. Сирмијум Сремска Митровица 15 (12), 2. Омладинац Нови Бановци 12 (12,5), 3. Бановци Дунав 1 9 (9,5), 4. Сента 9 (9), 5. Бачка Пачир 7 (8), 6. Бановци Дунав 2 7 (6,5), 7. Полет Растина 6 (6), 8. Светозар Глигорић Панчево 6 (6), 9. Спартак Суботица 3 (3,5) и 10. Младост Нова Пазова 0 (0).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести