РАПИД ТУРНИР Рунић без пораза до тријумфа

После паузе од пет и по месеци, у просторијама ШК Бачка Паланка организован је рапид турнир.
Zoran Runić Foto:privatna arhiva
Фото: Зоран Рунић Фото:приватна архива

Наравно, предузете су све мере предострожности, а у конкуренцији је било 30 играча из Новог Сада, Зрењанина, Младенова, Челарева, Војводе Степе, Сота, Старих Бановаца, Дворова код Бијељине (Република Српска) и Бачке Паланке. Међу учесницима били су: један велемајстор, један интернационални мајстор, четворица ФИДЕ мајстора, једанаесторица мајсторских кандидата, шесторица омладинаца и две шахисткиње. Одиграно је девет кола по Швајцарском систему паровања. Темпо игре био је десет минута по играчу за сваку партију, плус пет секунди бонификације по играчу, за сваки одиграни потез, до краја сваке партије. Пласман актера са истим бројем поена одређен је на основу Бухолчевог коефицијента.

Прво место и награду од седам хиљада динара освојио је интернационални мајстор Зоран Рунић из Дворова са осам поена. Треба истаћи да је Рунић једини такмичења завршио без  пораза, остваривши биланс од седам победа и два ремија. Другу позицију заузео је бачкопаланачки велемајстор Миша Пап са 6,5 поена, колико су имали и: трећепласирани зрењанински ФИДЕ мајстор Данило Беседеш, четвртопласирани ФИДЕ мајстор Милоје Брајић из Војводе Степе и петопласирани мајсторски кандидат Владимир Ковачевић из Младенова.

Најбоље пласирани омладинац је ФИДЕ мајстор Милош М. Станковић из Старих Бановаца, који је запосео шести степеник, а најуспешнији ветеран (преко 65 година) је мајсторски кандидат Драган Игњатовић из Бачке Паланке, којем је припало седмо место са по шест поена. Успешнија и умешнија од две младе шахисткиње је била Марија Станковић из Старих Бановаца, која се у генералном поретку пласирала на девету позицију са пет поена.    

        Ђ. Штрбац

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести