Шаховски клуб Буковац бележи све боље резултате

Шаховски клуб Буковац, који се надмеће у Новосадској лиги, основан је пре четири године, али је његова традиција много дужа.
tesanovic rajko 2
Фото: Приватна архива

Раније, по имену Фрушкогорски партизан, годинама је бележио добре резултате. Актуелни председник Драган Тешановић Ћете је свој приватни простор уступио шаховеском клубу, потпредседник је  Младен Павловић, а директор Илија Маричић.

„При секцији ОШ „22. август”, пре четрдесетак година, Рајко Тешановић, Жарко Миљановић, Благоје Париповић и Жарко Миљановић освојили су прво место у конкуренцији 20 основних школа, а годину касније (1978) Миљановић је стигао до  титуле пионирског првака Новог Сада“, подсетио је председник Драган Тешановић.

Фото: Приватна архива

„Још бољи резултат постигла је Драгана Амиџић, која је била првакиња Војводине. Буковац се поноси и успехом из 1959. суграђанке Љубице Јоцић Живковић, првог женског шампиона државе.“

Амбиција клуба досежу до вишег рангфа такмичења, што је и могуће с обзиром на такмичарски кадар с мајсторским кандидатом Рајком Тешановићем на челу струке.

„Буковац је успешан организатор рапид турнира „Меморијал Јово Мијић” и Новогодишњег турнира. Веома добру сарадњу имамо с Новосадским шаховским клубом, Тителом и Краљицом из Петроварадина“, нагласио је Драган Тешановић Ћете.       

С. М-ћ

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести