Срђан Димитријевић победник Петровданског турнира у Вршцу

У предивном амбијенту градског језера у Вршцу, у кафе бару „Делтикс“, 12. јула 2018. године одигран је традиционални брзопотезни Петровдански шаховски турнир, уз учешће 26 такмичара.
Petrovdanski turnir u Vrscu
Фото: Приватна архива

Играло се 11 кола по Швајцарском систему, са темпом од 5 минута по играчу за целу партију. Такмичари су били из Вршца, Старчева, Лесковца, Пландишта, Ритишева, Банатског Карловца, Хајдучице, Гудурице и Избишта, што указује на то да овај турнир изазива велико интересовање код шахиста.

После дуге и неизвесне борбе победнички пехар припао је Срђану Димитријевићу из Лесковца, друго место је освојио Славољуб Грујић из Вршца, а треће место Душан Петровић из Пландишта. Треба истаћи и одличну игру Петра Ранкова, који је освојио четврто место, као и Чеде Узелца, коме је припало пето место. Прва тројица такмичара су, поред новчане награде, и освајачи пехара, док су такмичари до осмог места добитници новчаних награда, као и најмалађи и најстарији учесник. Остали такмичари пласирани до 20. места су добитници ваучера од фирми пријатеља турнира. Стоматолошка ординација „Др Роми“ даривала је пет ваучера за бесплатну дијагностику, скидање каменца и бељење зуба, као и пет ваучера за бесплатну дијагностику и пломбирање зуба, затим кафе бар „Ескада“ даривао је један ваучер за двоје са бесплатним пићем, а фризерски салон „Керчов“ бесплатно шишање за двадесетог такмичара на табели. Бурегџиница „Харипек“ даривала је штрудлу са маком за све учеснике турнира, ДДОР осигурање је обезбедио освежавајуће напитке, а генерални спонзор – кафе бар „Делтикс“, поред простора и услуге, обезбедио је бесплатно точено пиво за све присутне.

Турнир је рејтингован код ФИДЕ, а одлично га је водио и судио међународни судија Зоран Станимировић, иначе и актуелни председник Шаховског савеза Војводине. Било је то пријатно дружење шаховских пријатеља, уз приметно интересовање суграђана, који су као шаховски кибицери са пажњом коректно пратили партије и ток турнира. Организатори турнира – Удружење грађана за неговање шаховске традиције Вршац и Туристичка организација Вршца – потрудили су се да буду добри домаћини и били су више него задовољни одзивом такмичара и интресовањем љубитеља шаха за овај, већ добро укорењен, традиционални Петровдански шаховски брзопотезни турнир.      

Б. Ђонин

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести