Таленти: Шахиста Огњен Ђузовић већ побеђује сениоре

Огњен Ћузовић има 11 година, похађа четврти разред ОШ „ Никола Тесла“ у Новом Саду и има све петице.Изузетно воли шах, тренира дневно три сата, а учитељ му је велемајстор Александар Ковачевић.
cuzovic ognjen, sah 2
Фото: Огњен Ђузовић, фото: Приватна архива

Почео је ову древну игру да учи у ДШК Капабланка код Жељка Медара, а успут је тренирао и хокеј на леду две године.

Недавно је освојио прво место на Првенству Србије за ученике четвртог разреда, а интереантно је то да он игра у Новосадској лиги за Ченеј и у прва два кола је победио двојицу сениора.

- Научио сам много у ДШК Капабланка и већ после месец и по тренирања био сам пети на Првенству Војводине и тада сам схватио да могу  да напредујем. Пре две године почео сам да тренирам с велемајстором Александром Ковачевићем, играм и у сениорској конкуренцији и рејтингован сам са 1770 поена код ФИДЕ. Надам се да ћу за који месец постати мајсторски кандидат – каже Огњен.

Учествовао је на Првенству Новог Сада и стигао до полуфинала. Лане је био члан ШК Бубамара и у сениорској Новосадској лиги и освојио је осам поена, уз два ремија и пораз.

- Имам велику подршку од родитеља и верујем у себе. Играм на свим турнирима и освајам признања, али желим још више.Планирам да заиграм за НШК и да освојим звање велемајстора. Подршку имам и у школи, моја учитељица Мира Зељковић ме подржава, као и моји другари из школе. Они деле радост самном када освајам одличја, што ме чини срећним – каже талентовани шахиста Огњен Ћузовић. 

М. Павловић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести