Турнир у Буковцу: Победник Милан Поповић

У Буковцу је одржан традиционални шести Новогодишњи турнир. Турнир се играо по Швајцарском систему у седам кола, са темпом игре од 15 минута по играчу за целу партију.
bukovac
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Наградни фонд је износио 12.000 динара и био је подељен на четири редовне награде и једну специјалну за најбољег домаћег такмичара.

После занимљивих борби, прво место са одличних шест поена из седам партија су поделили Милан Поповић и ФИДЕ мајстор Мирко Кокеза, али су додатни критеријуми пресудили да победник буде Поповић, док је прошлогодишњи првак Кокеза овог пута морао да се задовољи другим местом. Са пола поена мање од водећег двојца, треће место припало је Зорану Јаковљевићу. Поред победника Поповића, пехар је добио и најбоље пласирани омладинац на турниру Милан Гагић, који је освојио 3,5 поена из седам партија.

До сада су се у листу победника овог турнира  уписали: ФИДЕ мајстор Миодраг Јефтић, интермајстор Дејан Лескур, велемајстор Синиша Дражић, интермајстор Анђелко Драгојловић, ФИДЕ мајстор Мирко Кокеза и Милан Поповић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести