У Футогу одржан међународни брзопотезни турнир: Младеновићу главна награда

Шаховско удружење Футог недавно је освојило титулу првака у Међуопштинској лиги Врбас – Бачка Паланка и пласирало се у виши ранг такмичења – Јужнобачку лигу.
21 sah glavna
Фото: Андреј Љепић, фото: Приватна архива

Тим поводом, агилни и предузимљиви Футожани, на челу са председником клуба, а уједно и играчем у тиму, Петром Стојановићем, организовали су међународни брзопотезни турнир. У конкуренцији су се нашла четрнаесторица “цугераша” из Бугарске, Новог Сада и Футога. Међу учесницима били су један велемајстор, један ФИДЕ мајстор, и шесторица носилаца још неких нижих категорија. Одиграно је девет кола по Швајцарском систему жребања, а темпо игре био је пет минута по актеру за сваку партију. Спортску правду, врло успешно, делио је републички судија и ФИДЕ мајстор Красоје Нотарош из Новог Сада.

После занимљивих борби на 64 поља, прво место и главну награду од 3000 динара освојио је новосадски мајсторски кандидат Душан Младеновић са осам поена. У ствари, Младеновић је једини такмичења завршио непоражен, остваривши сјајан биланс од седам победа и два ремија. Другу позицију са 7,5 поена заузео је дванаестогодишњи мајсторски кандидат Андреј Љепић, новосадско чудо од детета, који је за собом оставио и велемајстора и ФИДЕ мајстора! Трећепласирани је бугарски велемајстор Милко Попчев, који је, у свој нотес, такође убележио 7,5 поена, као и Љепић, али са нешто слабијим додатним критеријумима. По шест поена, у свој тефтер, уписали су новосадски ФИДЕ мајстор Жељко Медар, којем је припало четврто место, и петопласирани мајсторски кандидат Душко Јазић из Футога. Пласман играча са истим бројем укњижених поена одређен је на основу Бухолц-коефицијента.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести