У Горњем Брегу 23. новембра турнир „Јо Пајташ”

Редакција дечјег листа на мађарском језику „Јо Пајташ“, под покровитељством ШС Војводине, организује традиционални шаховски турнир  23. новембра, у Основној школи „Чоконаи Витез Михаљ” у Горњем Брегу (ул. ЈНА 39), са почетком у 9.30 часова.
sah
Фото: pixabay.com

На турниру могу да учествују све основне школе из Србије. Свака школа може да пријави од једног до пет дечака и од једне до три девојчице. Игра се појединачни турнир у 7 кола по Швајцарском систему, а редослед мушких и женских екипа се одређује на основу појединачних резултата, збиром поена ученика из исте школе.

Уколико у екипи има више од четири дечака, односно две девојчице, онда се узимају у обзир резултати најбоља четири дечака, односно две девојчице из дотичне школе. Објављује се и коначан редослед школа, који се добија збиром поена мушких и женских екипа. Темпо игре је 15 минута по играчу за целу партију.

Победници турнира и најбоље пласирани дечаци и девојчице – посебно и млађи узраст – биће награђени пехарима, медаљама, дипломама.... Сви учесници су дужни да понесу шаховску гарнитуру и шаховски сат. Састанак и коначна пријава учесника је у ОШ „Чоконаи Витез Михаљ” 23. новембра од 8.30 часова. Након евидентирања пријављених играча, договора са руководиоцима екипа и жребања, отварање и почетак такмичења су планирани за 9.30 часова. Пријаве за турнир на телефоне: 021/457-100 или 064/80-55-153.

И. У.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести