У Ковачици завршена Друга лига Србије – Група Војводина: У елити Младост из Нове Пазове

Спуштена је завеса на овогодишње такмичење Друге лиге Србије – група Војводина за мушкарце, а нови екипни прцвак је Младост из Нове Пазове.
Druga liga Srbije - grupa Vojvodina
Фото: Приватна архива

Пут до титуле је био прилично сигуран – седам победа и четири нерешена меча за укупно 25 меч бодова, два више од најближих пратилаца. Победнички пехар и пласман у Прву лигу Србије Новој Пазови су донели: велемајстор Александар Делчев, ФИДЕ мајстори Синиша Влатковић и Александар Стаменковић, младе наде Вукашин Грчић и Милош М. Станковић, као и Србислав Суботић и Милан Цесарић, а све то под будним оком и капитенском палицом Живојина Гаврића, који је алфа и омега ове екипе и дугогодишњи играч и агилни функционер клуба.

– Екипа Нове Пазове је по први пут у историји клуба постала члан Прве лиге Србије, а још више радује чињеница да је овај успех постигнут практично из сенке, када то нико од нас није очекивао, имајући у виду врло квалитетне саставе противничких екипа. Није било лако, али смо веровали у овај тим од почетка и доказали да се и без звучних имена, практично са домаћим снагама и уз помоћ једног искусног велемајстора и два талентована омладинца, може ући у највиши ранг такмичења у Србији – истакао је Гаврић.

Сребрна медаља припала је екипи ШК „Бата Ћосић“ из Опова, која је постигла седам победа и два нерешена резултата, али и претрпела поразе од победника турнира, као и од Сомборског шаховског клуба, на крају сакупивши 23 меч бода. Вицешампионску титулу Опову су донели: интермајстор Младен Миленковић, ФИДЕ мајстори Паштар Славен, Слободан Јовановски, Драган Косановић и Драгољуб Јоксимовић, као и Душан Милојевић, Горан Влајковић и Предраг Баста.

Са само једним меч бодом мање, бронзану медаљу је освојила екипа Војводине из Новог Сада, која је играла у саставу: интермајстор Анђелко Драгојловић, ФИДЕ мајстори Емин Емре Дедебас, Вук Савановић и Горан Ђачанин, као и Алекса Илинчић, Добрица Стиковић и Војислав Вељковић.

Четврто место припало је екипи Сомборског шаховског клуба која је, уз победнике, једина непоражена екипа на турниру, као и једина који је неки меч окончала максималном победом од 6:0. Сомборци су освојили 21 меч бод, колико је имала и петопласирана Бачка из Пачира, али са једним поеном мање (40 наспрам 39). Даље су следили:Крајина из Крајишника са 16 меч бодова, Сента, Младеново,Краљица ПТТ из Петроварадина и Полет из Растине, сви са по 12 меч бодова, потом Слога из Инђије са 3 меч бода и на крају ШК „Бора Ивков“ из Банатског Новог Села без бодова. Друголигашко друштво су напустили Полет, Слога и ШК „Бора Ивков“.

И. Узелац

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести