У марту у НШК-у Првенство Новог Сада у брзопотезном шаху

У склопу Појединачног првенства Новог Сада у брзопотезном шаху одиграће се три турнира: Четвртфинални, Полуфинални и Финални турнир.
Sah/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Четвртфинални турнир ће се одржати у понедељак (4. март), а Полуфинални турнир у уторак (5. март), оба с почетком у 19.30 часова. Финални турнир ће се одржати од 6. до 8. марта с почетком у 19 часова.

Право наступа на овим турнирима имају сви заинтересовани играчи с територије Новог Сада без рејтинга и с ФИДЕ брзопотезним рејтингом мањим од 2.150 за Четврфинални турнир, односно већим од 2.150 за Полуфинални турнир, а у случају да немају брзотезни рејтинг меродаван је рејтинг за стандардан шах. Играће се 11 кола по Швајцарском систему паровања.

Десеторица првопласираних са Четвртфиналног турнира стичу право учешћа на Полуфиналном турниру, а тачан број првопласираних с Полуфинала који стичу право учешћа на Финалном турниру знаће се пре почетка турнира. Директно право наступа на Финалном турниру имају сви новосадски велемајстори, као и четворица првопласираних с прошлогодишњег финала.

Сви учесници који имају директно право учешћа на Финалном турниру су у обавези да потврде учешће до 19 часова у уторак. Минимални наградни фонд за Финални турнир је 20.000 динара и сви учесници Финала ће бити награђени.

Сва три турнира се одржавају у просторијама НШК-а у улици Николе Пашића број 26 у Новом Саду. Темпо игре је три минута по играчу с бонификацијом од две секунде за сваки одиграни потез. Котизација по играчу износи 300 дин. Турнири су рејтинговани код ФИДЕ и играју се по ФИДЕ правилима. Шаховске гарнитуре и сатове обезбедиће организатор такмичења.

Пријаве се могу извршити на бројеве телефона: 060/0400807 (Алмир Гагић), 0600211199 (Синиша Ремецки) или уписивањем на пријавну листу истакнуту на огласној табли у НШК-у.

И. У.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести