У Сенти одржан спомен-турнир у част Бобија Фишера: Кристијан Танчик најуспешнији

Победник међународног брзопотезног спомен турнира у част Роберта Џејмса Фишера, одржаног у Сенти у организацији ШК „Сента“, је ФИДЕ мајстор Кристијан Танчик са сјајних 8,5 поена из 11 партија.
Sah/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Друго место са по осам поена поделили су ФИДЕ мајстор Арпад Кечкемети и интермајстор Балинд Нађ Хеђеши, али је по додатним критеријумима сребро ипак припало Кечкеметију. Поред тројице првопласираних, новчане награде су освојили и гост из Мађарске, Жигмонд Сајбели, као четвртопласирани, и Бенце Јухас као петопласирани, обојица са по 7,5 поена. Следили су Атила Нађ и Фаркаш Шандор са по седам поена, затим ФИДЕ мајстор Роберт Копас и Љубомир Вранић са по 6,5 поена, као и ФИДЕ мајстор Золтан Шимоњи, Радоје Ђуровић и Богдан Паштар са по шест поена итд.

Посебне похвале заслужују организатори овог традиционалног турнира, агилни радници из ШК „Сента“, који сваке године на овај начин симболично обележавају годишњицу рођења 11. светског првака у шаху и једног од највећих генија 20. века, Роберта Бобија Фишера. Турнир је игран у 11 кола по Швајцарском систему и по ФИДЕ правилима, а такође је и рејтингован код ФИДЕ. Темпо игре је био три минута по играчу, са бонификацијом од две секунде за сваки одиграни потез.

И. У.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести