У току Отворено првенство Суботице: Победник и даље неизвестан

После шест одиграних кола на Отвореном првенству Суботице ситуација на врху табеле се прилично закомпликовала.
sah, pixabay
Фото: pixabay.com

Водећи, интермајстор Балинд Нађ Хеђеши, је имао веома тежак задатак. На првом столу у дербију шестог кола састао се Атилом Нађем. Атила је, иначе, познат као играч који белим фигурама игра веома добро и бескомпромисно, па се очекивала интересантна партија. Након одиграног отварања ни један од такмаца није стекао никакву предност, па су партију ремизирали.

Реми водећег најбоље су искористили Ђорђије Звицер, који је на другом столу уз доста среће савладао ФИДЕ мајстора Кристијана Танчика, као и ФИДЕ мајстор Обрад Сиротановић, који је на трећем столу лако победио Милана Јовановића. Овим победама они су, са по пет поена, сустигли водећег Нађ Хеђешија и равноправно се укључили у борбу за титулу. Међу потенцијалне освајаче титуле свакако треба додати и млађаног ФИДЕ мајстора Арпада Кечкеметија који игра све боље. У шестом колу је црним фигурама савладао Ивана Седлака, па тренутно за водећим тројцем заостаје само пола поена. Поред Кечкеметија, по 4,5 поена имају и Никола Скендеровић и Атила Нађ и сви они могу равноправно да се боре за сам врх.

Најинтересантнији парови седмог кола су: Нађ Хеђеши – Звицер, Сиротановић – Скендеровић, Кечкемети – Нађ, Танчик – Пухало, Јовановић – Седлак итд.

М. Маравић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести