Ускоро у Новим Бановцима традиционална манифестација

Војвођански шаховски фестивал младих, 28. по реду, одржаће се  у Новим Бановцима(хотелу Новела Уно), од 31. марта до 4. априла, у организацији ШСВ.
sahovska tabla ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

У склопу Фестивала одржаће се Првенство Војводине у класичном шаху у узрастима до 8, 10, 12, 14, 16 и 18 година, посебно за дечаке и девојчице. Игра се девет кола по Швајцарском систему паровања, са темпом игре од 90 минута по играчу за целу партију и са додатком од 30 секунди за сваки одиграни потез. Турнири у групама дечака и девојчица до 14, 16 и 18 година се рејтингују (ако су испуњени основни услови за рејтинговање). Организатор за рејтинговане турнире у групама дечака и девојчица до 14, 16 и 18 година обезбеђује комплетан инвентар за игру, тако да учесници нису обавезни да носе шаховску гарнитуру и сат. Учесници у групама дечака и девојчица до 8, 10 и 12 година дужни су да донесу шаховску гарнитуру и сат.

Смештај и исхрана учесника је у хотелу Новела Уно, где ће се такмичење и одржати. Цена једнодневног пуног пансиона у двокреветним и трокреветним собама за учеснике и евентуалне пратиоце износи 2.750 динара по особи дневно, а у једнокреветним собама 3.750 динара по особи дневно и уплаћује се на рачун Шаховског савеза Војводине бр: 340-1945-12, најкасније до 30. марта, или у готовом приликом доласка у Нове Бановце. Све информације могу се добити од координатора Првенства Петра Миличевића (тел. 064/6498-003). Пријаве за такмичење, као и резервације смештаја, шаљу се писменим путем најкасније до 30. марта на и-мејл Шаховског савеза Војводине.

По 10 најуспешнијих такмичара у свакој категорији стичу право наступа на Кадетском првенству Србије, које ће се одржати у Суботици у мају. За прваке Војводине у свим категоријама ШШ сноси трошкове пансиона на Кадетском првенству Србије. Прваци у свим категоријама добијају пехар, а троје првопласираних и медаље, док првих пет такмичара добијају шаховску литературу и друге вредне награде. Уписнина за учешће на фестивалу износи 2.000 динара по учеснику, а такмичари који користе пансионске услуге у Новим Бановцима у хотелу Новела Уно, имају попуст од 50 одсто и плаћају уписнину 1.000 динара. Уписнина се уплаћује у готовом, приликом доласка, или унапред на рачун Шаховског савеза Војводине бр. 340-1945-12, најкасније до 30. марта.

Сви учесници треба да допутују у Нове Бановце 31. марта и јаве се судији турнира у турнирској сали у хотелу Новела Уно, најкасније до 14.30 часова. Свечано отварање је предвиђено за 16 часова, а након тога стартује и прво коло. Редовна кола се играју сваког дана од 9 и од 16 часова, осим последњег које се игра 4. априла од 13 часова. Додела награда обавиће се 4. априла у 17 часова. Треба напоменути да ће се Фестивал одржати у складу са свим епидемиолошким мерама које је прописала Влада Републиике Србије и по препорукама за одржавање шаховских такмичења које су прописане од стране Института за јавно здравље Батут из Београда.

Ива Узелац

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести