Видан организациони напредак ШК Буковац

Шаховски клуб Буковац, из истоименог сремског места, одржао је Редовну годишњу скупштину.
Sa Skupstine SK Bukovac/M. Pavlovic
Фото: Са Скупштине Шаховског клуба Буковац/М. Павловић

Сем чланова овог колектива, присуствовали су и гости из неколико клубова са стране.

Председник УО Драган Тешановић - Ћете укратко је презентовао оно што се догађало у претходном приоду и нагласио:

- Управни одбор је одржао 15 седница у протеклој години, а укупно 35 откако смо у овом телу. Пратили смо сва догађања и утицали на све, али и испратили  такмичарски део. Осим у лигашком такмичењу у Новосадској лиги, где смо освојили пето место, наши играчи били су учесници многобројних турнира и то о трошку клуба. Протекле године успешно смо организовали 7. Меморијал „Јово Мијић“ и 5. Новогодишњи турнир. Обе манифестације биле су добро посећене и искоришћене су за промоцију клуба, али и Буковца, а учесници су одлазили задовољни. Имали смо велику подршку Савета МЗ Буковац, који нас је, преко донатора помогао. Такође, добили смо из средства од Града Новог Сада и то нам је поправили финансијску конструкцију.

Тренер Рајко Тешановић рекао је да је пето место у Новосадској лиги очекивано, мада се могло и више и наставио:

- Очекујемо поново реорганизацију такмичења, али наши апетити су и даље виши ранг. Али за то нам требају појачања од најмање двојице ФИДЕ мајстора. Учествовали смо и у Купу Војводине, а наши играчи су постигли успехе и на многим турнирима. Наш најуспешнији играч је др Александар Мајсторовић, иначе мајсторски кандидат, а из њега је МК Александар Опачић. Похвалу за посвећеност клубу заслужује и Радивој Павловић. Очекујем да у овој сезони будемо још бољи.

Управо је Александар Мајсторовић додао да је Управа превазишла такмичарски део екипе и да се играчи морају трудити да достигну људе из организације, али и додао да би требало оформити школу шаха. Гост из Ветерника Живко Савановић похвалио је рад и напредак клуба, истакавши да је ШК Буковац изузетно здрав колектив и да је то најважније.

- Желео бих да се овај колектив још више подигне на лествици. Знам да то није лако, али исто тако знам да водећи људи раде изванредно. Ја волим овде да дођем и не само ја, јер много позитивних ствари се и прича о вама, Мој савет је и оснивање школе шаха – додао је Савановић.

Текст и фото: М. Павловић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести