Завршено 89. Првенство Новог Сада „Меморијал Ивана Буљовчића“: Синиша Ремецки шампион

Шаховски савез Новог Сада, у сарадњи са Новосадским шаховским клубом, огранизовао је Финални турнир 89. Појединачног првенства Новог Сада под називом „Меморијал Ивана Буљовчића“.
sah glavna
Фото: Приватна архива

Турнир се играо у просторијама НШК-а, у улици Николе Пашића бр. 26, од 20. до 29. септембра. После више него узбудљивих борби, посебно у последња три кола, прво место, ФИДЕ мајсторска титула и одличје првака припали су Синиши Ремецком, са седам освојених поена из девет партија. Синиши  је ово друга титула првака Новог Сада а до ње је дошао храбром и смелом игром, без калкулација. О томе најбоље сведочи хет-трик из последња три кола, који му је и донео шампионску титулу.

Исто поена као и победник турнира, и такође хет-трик у последња три кола, имао је и бугарски велемајстор Милко Попчев, али са нешто слабијим Бухолцем, те је морао да се задовољи вицешампионском титулом. Треће место са шест поена припало је интермајстору Анђелку Драгојловићу, колико је имао и четвртопласирани интермајстор Дејан Лескур, али са нешто слабијим додатним критеријумима. Пети је био ФИДЕ мајстор Младен Дворнић са 5,5 освојених поена и он једини може да се похвали да је савладао победника турнира! Међу награђенима су још и Небојша Павков, Војислав Вељковић и Мирослав Пантић, сви са по пет поена, који су се нашли на деоби од шестог до осмог места.

Учествовало је 20 шахиста, међу којима и један велемајстор, два интермајстора и три ФИДЕ мајстора, а одиграно је девет кола по Швајцарском систему паровања. Темпо игре је био 90 минута по играчу за целу партију, плус бонификација од 30 секунди за сваки одиграни потез. Наградни фонд је износио 75.000 динара и био је распоређен на следећи начин: 1. 20.000 динара, 2. 15.000, 3. 12.000, 4. 9.000, 5. 7.000, 6. 5.000, 7. 4.000, и 8. 3.000 динара.

И. Узелац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести