Завршено Отворено првенство Сенте

На управо завршеном традиционалном Отвореном првенству Сенте у шаху за 2019. годину тријумфовао је Атила Нађ са седам поена из девет партија.
sah, pixabay
Фото: pixabay.com

Нађ је победио шест својих противника, са једним је одиграо нерешено, а изгубио је само од другопласираног на турниру, младе наде Кикинде, Миланка Билића. Билић је, са друге стране, претрпео пораз од првог фаворита на турниру, Љубомира Вранића, и са 6,5 поена (пет победа и три ремија) морао да се задовољи сребрном медаљом. Исто поена као Билић, али слабије додатне критеријуме имао је ФИДЕ мајстор Золтан Шимоњи, коме је припало треће место, исто као и на стартној листи сложеној по рејтингу.

Најбоље рејтинтовани играч Љубомир Вранић одиграо је турнир испод својих могућности и после два пораза – од Роланда Молнар Габора и Золтана Шимоњија, није могао даље од четвртог места са шест поена, колико је имао и поменути Молнар Габор, али са слабијим Бухолцем. Следили су Шандор Фаркаш са 5,5 поена, а потом Ласло Лоринц и Иштван Фаркаш са по пет поена. Организатор турнира је победника наградио пехаром, а осморо првопласираних такмичара и новчаним наградама у укупном износу од 33.000 динара. Поред тога, додељене су и специјалне награде за најбоље пласираног ненаграђеног омладинца, пионира, сениора и такмичарку.

Првенство се играло у просторијама ШК “Сента” од 11. јануара до 17. фебруара 2019. године. Темпо игре био је 90 минута по играчу за целу партију, са бонификацијом од 30 секунди за сваки одиграни потез, а турнир је рејтингован код ФИДЕ. Учествовало је 20 такмичара, међу којима и двојица ФИДЕ мајстора и велики број мајсторских кандидата.

И. У.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести