Завршено Појединачно првенство Старе Пазове: Борба младости и искуства

ШК Бановци Дунав из Старих Бановаца се спремао да угости најбоље сениоре општине на традиционалном Појединачном првенству Старе Пазове, на коме се чекиванло барем 20 играча, али, на жалост, турнир је почео и завршио се са само њих десеторицом.
sah
Фото: Детаљ  са турнира у Старим Бановцима, фото: Приватна архива

Грип је учинио да, поред стандардне апатије, буде овако мали број играча. Играло се девет кола по Бергеровом систему, уз темпо игре од 90 минута по играчу за целу партију и са 30 секунди додатка по одиграном потезу.

Ове године општински шах је јачи за два бисера која су се појавила на овој смотри. То су дечаци рођени 2008. године – Лазар Гиргис из ШК Бановци Дунав и Давид Скопљак из ШК Сремац Војка. И већ су пали сениорски скалпови!

Најуспешнији од свих на крају је био ФИДЕ мајстор Драган Ковачевић са освојених 7,5 поена, пола поена више од другопласираног Живојина Гаврића. На деоби трећег места нашла су се двојица такмичара са по 6,5 поена, којима је чак и први додатни критеријум – рејтинг перформанс – био идентичан, те је тек међусобни сусрет, као други додатни критеријум, пресудио да бронза припадне Драгану Будимиру, док је Милан Скоко морао да се задовољи четвртим местом.                      

Подељено је осам награда, међу којима и награде за најбољу јуниорку, најбољег јуниора и најбољег ветерана. Треба истаћи и сјајан наступ Јована Вуковића који и у деветој деценији живота игра на високом нивоу. Похвале заслужује и једина дама на турниру, млада и талентована Мила Раденковић из ШК Бановци Дунав, која се храбро носила са много старијим и искуснијим играчима.

Судије Јелена Станковић и Душан Игњатовић, уз директора турнира Миодрага Станковића, нису имали тежак посао, већ су несметано уживали у шаховским чаролијама.

М. Станковић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести