Завршено СП за кадете у Кини: Денићева и Јовановићева солидне

Спуштена је завеса на овогодишње Светско првенство за кадете и кадеткиње до 12 година, које је одржано у Вејфангу у Кини.
sah svetsko
Фото: Млдаен Миленковић, Хана Денић и Ивана Јовановић, фото: Приватна архива

Србију су представљале две кадеткиње – Хана Денић у категорији до 12 година и Ивана Јовановић у категорији до 8 година.

После 11 одиграних кола обе наше представнице биле су добре сходно свом реномеу. Хана Денић је освојила 6,5 поена из 11 партија и стиче се утисак да је могла много боље. Партија која је била преломна и за виши пласман и за самопоуздање је она из деветог кола када Хана није реализовала велику предност. Ивана Јовановић је освојила пет поена из 11 партија и победама у последња два кола показала да може и да је спремна за највећу светску смотру младих шахиста.

Према речима интермајстора Младена Миленковића, који је пратио наше кадеткиње на овом турниру, младе шахисткиње су стекле драгоцено искуство.

– Поента овог такмичења и једној и другој такмичарки је да, поред драгоценог искуства, схвате да је само рад победа на дуге стазе, што су и саме могле видети тријумфом посебно кинеских младих шахиста, који су уз помоћ државе отворили велики број шаховских академија у последње две године – истакао је Миленковић.

И. Узелац

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести