Сајам спорта оборио све рекорде: Србија је земља шампиона

БЕОГРАД: Шести међународни Сајам спорта под слоганом "Србија, земља спорта" оборио је све рекорде у организацији и посећености и још једном потврдио статус водеће спортске манифестације у региону.
sajam sporta tanjug
Фото: Tanjug

Током три дана Сајма министар омадине и спорта Вања Удовичић и многобројни спортисти активно су учествовали и такмичили се, али и дружили са најмлађима на више од 20 терена за активацију, полигону за атлетику и крос фит, трамбулини, татамију за борилачке спортове, стрељани...

Одржани су и бесплатни семинари за спортске раднике и велики број спортских радионица, предавања и едукација о спорту и бесплатна здравствена тестирања.

"Ми смо земља спорта и ове године смо имали три шампионска дана на Сајму спорта. Трудимо се да пратимо трендове, па тако посетиоцама нудимо прилику да се опробају у спортовима нове генерације. Најважније од свега је то што је све већи број деце која се баве спортом и све је више младих људи који своје узоре виде у спортским херојима данашњице. Због тога верујемо да на прави начин, градимо здравију и срећнију будућност", изјавио је директор Сајма спорта Немања Свјетличић.

Сајам спорта се традиционално одржава на Београдском сајму у организацији Спортског савеза Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије.

На Сајму је ове године учествовало 150 територијалних спортских савеза, 87 националних гранских савеза, најважније спортске високошколске установе и представници најзначајнијих спортских институција у земљи.

Поред спортских савеза на Сајму спорта су се представили и многобројни излагачи спортске опреме, хране и суплемената.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести