Срећко Лисинац: Жал за медаљом у Пољској

- Велика је част за мене и моју породицу што сам ушетао у друштво великана и надам се да ћу оправдати награду Одбојкашког савеза у овој години – рекао је Лисинац

Када је пре три године ушао у одбојкашку репрезентацију Србије, млади средњи блокер Срећко Лисинац брзо је скренуо пажњу на себе. Иако с малим стажом у игри преко мреже, Лисинац је брзо достигао квалитете неопходне за игру у једној од најјачих селекција света,као и за одлазак ван оквира наше земље.

Маја Огњеновић је проглашена за најбољу одбојкашицу, а Лисинац за најбољег одбојкаша Србије у минулој години. Није популарни Лиске пропустио ни једну репрезентативну акцију у 2014. години и био је у националном дресу још од квалификација за Светско првенство у јануару, па преко Светске лиге и Светског првенства, на којем је имао велика очекивања, а репрезентације се није прославила. Зато је овај горостас из Врњачке Бање био помало изненађен избором за најбољег одбојкаша.

- Неочекивано признање за мене, али почаствован сам и привилегован што сам стао у ред великана наше одбојке који су раније проглашавани за играче године. Велика је част за мене и моју породицу што сам ушетао у друштво великана и надам се да ћу оправдати награду Одбојкашког савеза у овој години, јер нас поново очекује много репрезентативних акција – рекао је Лисинац.

Како оцењујете минулу репрезентативну годину?

- Мислим да смо могли боље. Читава нација и сви људи из нашег одбојкашког света веровали су у нас да можемо до много бољег резултата, јер квалитет наших играча нам даје за право да се на сваком такмичењу надамо најсјајнијим одличјима. Остаје жал за Светским првенством у Пољској, све је било на врхунском нивоу, али једноставно се коцкице нису сложиле иако смо дали максимум. Често је одлучивала једна лопта, понекад недостатак среће, а можда смо и изгорели у жељи за доказивањем. Мо, има времена да се све поправи ове године.

Предстоји вам најпре Светска лига, а потом Европско првенство у Италији и Бугарској, какве шансе дајете Србије на тим такмичењима?

- Све репрезентације у Светској лиги су квалитетне и добро играју,с тим што и ми имамо сјајну селекцију, с много добрих играча, спремних за највише домете. Можемо најпре у Светској лиги да направимо велики корак и пласирамо се на финални турнир у Бразил после четири године одсуства, а онда следи Европско првенство, на којем једноставно морамо да се покажемо у најбољем светлу. И у прошлој години сви играчи су имали своју улогу и дали су допринос репрезентацији, то је код нас тако, док код осталих светских селекција није. Млађи играчи су имали велику подршку старијих, који су нас стално бодрили и терали нас да увек будемо најбољи. Уз мало више среће, мислим да можемо много у годинама које долазе.

Да ли си задовољан својом одбојкашком годином?

- Освојио сам титула у Немачкој у дресу Берлина, а сада је мој Белхатов први на табели. Задовољан сам клупском сезоном, али, понављам, увек ће остати жал за Светским првенством где сам заиста пуно очекивао од себе и од репрезентације, у смислу резултата, и тешко ћу моћи да заборавим разочарање из Пољске – рекао је Срећко Лисинац, један од предводника младог таласа у нашој репрезентацији.

Марко Ристић

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести