ШСВ: Реформа лигашких такмичења

Шаховски савез Војводине је на седници Извршног одбора донео одлуке везане за реформу лигашких такмичења. Пре свега, број табли у свим сениорским екипама у лигама Војводине смањује се са 8 на 6 играча,

при чему је у екипама 3. и 4. ранга обавезно учешће једног омладинца или једне жене на било којој од шест табли. Поред тога, клубови Прве лиге Србије за мушкарце и Друге лиге Србије – група Војводина имају обавезу да на Омладинско или Женско појединачно првенство Војводине пошаљу два омладинца или две жене (или једног омладинца и једну жену).

Такође су обавезни да пошаљу и женску екипу на Екипно првенство Војводине за жене. Клубови Прве и Друге лиге који не пошаљу своје омладинце или жене на Омладинско или Женско појединачно првенство Војводине у обавези су да плате таксу ШСВ у висини од 10.000 динара по непослатом учеснику, као и 20.000 динара уколико не пошаљу женску екипу на Екипно првенство Војводине за жене. Таксу је неопходно уплатити најкасније 15 дана од дана завршетка такмичења.

Клубови трећег ранга такмичења су у обавези да на Омладинско или Женско појединачно првенство Војводине пошаљу једног омладинца или једну жену. Клубови који не пошаљу омладинца или жену на Омладинско или Женско појединачно првенство Војводине у обавези су да плате таксу ШСВ у висини од 10.000 динара, најкасније 15 дана од дана завршетка такмичења.

Уколико се до 31. октобра текуће године не одреди организатор Омладинског или Женског појединачног првенства Војводине за наредну годину, онда су клубови обавезни да шаљу своје представнике (омладинца или жену) на Међународно првенство Војводине, у склопу којег ће бити одржано и Омладинско и Женско појединачно првенство Војводине.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести