Агаси: Ђоковићу је веома тешко узети три сета (видео)

„Не постоји начин да ја то другачије видим. Неко против њега мора да добије три сета, а то је веома, веома тешко - казао је Агаси за АП.
Agasi i Stepanek/Fonet/AP
Фото: Агаси и Степанек/Фонет/АП

Ђоковић и Монфис су у другом колу одиграли тежан меч на температури од 39 степени, али Агаси не брине за Ђоковића.

„Новак је физички изузетно спреман и његова способност опоравка након меча је много другачија од моје. Природа његовог тела и вредан рад су му то омогућили. Има способност да гура себе напред што још нисам видео. Тешки услови у којима је играо могу бити само предност за Ђоковића, неће то утицати на његове касније мечеве.

Агаси је потом прокоментарисаo и неколико промена у Новаковој игри после повратка на терен након шест месеци паузе.

„Ако нисте играли дуго времена, било шта што није део ваше игре може представљати изазов.  Било је довољно времена да тестира такав сервис, да му постане природан. Мислим да ће бити све бољи, има капацитет да додатно напредује.

Поново је Американац поменуо да Ђоковићу помаже, јер га је одушевио као спортиста и човек.

„Не радим ово за неки лични добитак, чак ни за трошкове, да будем искрен. Уколико не могу да му помогнем, спаковаћу се и отићи, али, ако могу да му помогнем онда ћу то и урадити. Он је знатижељна душа, неко ко је стално у потери за истраживањем нових ствари код себе. Он и у овом делу каријере, после свега што је постигао, и даље сваког дана жели да учи и расте, што изузетно поштујем. Искрено – не верујем да сам ја одабрао да будем део свега овога, већ верујем да сам "изабран". Такав сам читавог живота, пратим своје срце и светлост која ми указује на путеве у које би требало да уложим своју енергију и ја јој верује - искрено је поручио Агаси.  

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести