АО: Бен Шелтон после пет сетова изборио четвртфинале

МЕЛБУРН: Амерички тенисер Бен Шелтон, који није носилац, пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена у Мелбурну, пошто је данас у осмини финала победио сународника Џефрија Џона Вулфа са 3:2 у сетовима - 6:7 (5:7), 6:2, 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 6:2.
AP Photo/Ng Han Guan
Фото: AP Photo/Ng Han Guan

Меч је трајао три сата и 47 минута, а Шелтон је у Мелбурну стигао до најбољег резултата у каријери. Шелтон је 89. тенисер света, док је Вулф 67. на АТП листи.

Шелтон ће у четвртфиналу играти са Американцем Томијем Полом.

Американац Томи Пол у четвртфиналу

Амерички тенисер Томи Пол пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена, пошто је данас у осмини финала у Мелбурну победио Шпанца Роберта Баутиста Агута са 3:1 у сетовима - 6:2, 4:6, 6:2, 7:5.

Меч је трајао три сата и 22 минута.

Американац је добио први сет резултатом 6:2, али је шпански тенисер успео да добије други сет - 6:4. Пол је бриљирао у трећем сету, који је добио резултатом 6:2. У четвртом сету виђена је велика борба, али је Пол успео овај део меча добије са 7:5 и да заслужено стигне до четвртфинала првог гренд слем турнира у сезони.

Пол ће у четвртфиналу играти против сународника Бена Шелтона, који је у осмини финала савладао Џефрија Џона Вулфа са 3:2 у сетовима - 6:7 (5:7), 6:2, 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 6:2.

Арина Сабаленка и Дона Векић у четвртфиналу

Белоруска тенисерка Арина Сабаленка пласирала се данас у четвртфинале Аустралијан опена, пошто је у Мелбурну победила Белинду Бенчић из Швајцарске са 7:5, 6:2.

Меч је трајао 87 минута. Сабаленка ће у четвртфиналу играти против Хрватице Доне Векић, која је у осмини финала елиминисала Чехињу Линду Фрухвиртову 6:2, 1:6, 6:3. Меч је трајао два сата и седам минута.

Највеће изненађење направила је Пољакиња Магда Линет, која је у осмини финала елиминисала четврту тенисерку света, Францускињу Каролин Гарсију, 7:6, 6:4.

Пољакиња ће у четвртфиналу играти против Чехиње Каролине Плишкове, која је надиграла Кинескињу Шуај Жанг 6:0, 6:4. Чехиња је овим тријумфом стигла до 11. гренд слем четвртфинала у каријери, а четвртог у Мелбурну.

Рубљов после пет сетова победио Рунеа и изборио четвртфинале

Руски тенисер Андреј Рубљов пласирао се данас у четвртфинале Аустралијан опена, где ће играти са победником меча између Србина Новака Ђоковића и Аустралијанца Алекса де Минора.

Рубљов је у осмини финала у Мелбурну победио Данца Холгера Рунеа са 3:2 у сетовима - 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (11:9), у мечу који је трајао три сата и 40 минута.

Руски тенисер је први сет добио са 6:3. Данац је потом освојио други сет 6:3. Рубљов је био сигуран у трећем сету, који је добио 6:3, а онда је Руне освојио четврти сет резултатом 6:4.

У петом сету виђена је велика борба. Руне је повео 4:1, а потом и 5:2 у гемовима. Међутим, Рубљов је успео да стигне до 5:5. Руне је потом повео 6:5, а онда је у 12. гему имао две меч лопте. Међутим, Рубљов је успео да спаси две меч лопте и да дође до супер тај-брејка, који му је припао резултатом 11:9.

Руски тенисер ће по седми пут у каријери играти у четвртфиналу једног гренд слем турнира. Он се никада није пласирао у полуфинале неког од четири највећа турнира.

Рубљов ће у четвртфиналу играти са победником меча између Србина Новака Ђоковића и Аустралијанца Алекса де Минора.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести