АО: Ђоковић савладао Медведева и пласирао се у четвртфинале

Новак Ђоковић пласирао се десети пут у четвртфинале Аустралијан опена. После доста проблема Новак је савладао Руса Данила Медведева са 6:4, 6:7 (5), 6:2, 6:3.
djokovic, tanjug ap
Фото: Tanjug/AP Photo/Mark Schiefelbein

Ђоковића у наредном колу првог Гренд слема сезона очекује Кеи Нишикори, који је после петочасовног маратона преокренуо 0:2 против Пабла Карењо-Бусте за коначних 3:2.

На основу првог сета деловало је да ће Ђоковић рутински надиграти Медведева, иако jе Рус успео да му одузме једном сервис Али, Новак је без много муке добио први сет са 6:2. Наставио је у том ритму и након што је Медведев спасао пет брејк лопти на 1:1, није одолео Србину у следећем сервис-гему, је па Ђоковић брзо стигао до 4:1. Међутим, тада је уследио велики пад у Ђоковићевој игри. Пропустио је наш тенисер прилику за двоструки брејк након чега је Медведев узвратио и изједначио резултат, а потом и сјајном игром у тај-брејку дошао до 1:1 у стеовима. Ђоковић је упркос проблемима са сервисом успео да спасе три сет лопте, али не и да потпуно преокрене.

Овај сет је изморио Медведева који није имао снаге, а ни концентрације да парира Ђоковићу у трећем сету, па Новак са два брејка стиже до најлакшег сета за вођство од 2:1. 

Није Ђоковић био нестрпљив да заврши меч брзо, играо је опрезно у четвртом сету, а преломио га је у другом гему када је спасао брејк шансу Медведева и одмах у наредном одузео сервис Русу. Медведев је кренуо на све или ништа у наставку сета, извшио је велики притисак на Новаков сервис, али је Србин на искуство одолео свим покушајима и ставио тачку на овај меч нивом брејком за коначних 3:1.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести