АО: Ђоковић савладао Тијафоа

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је Американца Френсиса Тијафоа у другом колу Аустралијан опена са 3:1 (6:3, 6:7 (3:7), 7:6 (7:2), 6:3) у сетовима.
novak djokovic
Фото: Tanjug (AP Photo/Christophe Ena, File)

Меч је трајао 3 сата и 34 минуте.

Тежак меч одиграо је српски тенисер против одличног Тијафоа. Американац је снажно ударао лоптицу, терао Новака да црпи последње атоме снаге. 

Ђоковић је био веома сигуран на сервису и то му је омогућавало да окрене меч у своју корист. Кључно на мечу је било у 4. сету када је додељен поен у 7. гему Новаку због прекорачења времена код сервиса од стране Американца. Ђоковић је направио брејк и привео сет са 6:3. 

Његов ривал у трећој рунди биће бољи из дуела Рајли Опелка - Тејлор Фриц.

Турнир се игра за наградни фонд од 80 милиона аустралијских долара.

Ђоковић: Тежак меч, тешки услови, али следе још тежи

Тежак меч, тешки услови, било је јако вруће, дуги поени. Морам да му одам признање и ривалу на сјајном мечу и срећан сам што сам изашао као победник из ове битке, рекао је Новак Ђоковић после тријумфа против Френсиса Тијафоа у другом колу Аустралијан опена.

Ђоковић је савладао Американца 3:1 у сетовима, а следећи ривал биће му још један тенисер из САД - Тејлор Фриц.

"Волим кад имам овакве мечеве током прве недеље, јер сваки наредни постају тежи, долазе боље рангирани играчи. Није први пут, знам да се суочим са таквим ситуацијама. Имам доста самопуздања, током година када на неком терену остварите много победа осећате као да сте у својој дневној соби. Само што не седим на свом каучу. Подлога се мењала током година, ово је најбржа за 15 година колико играм, овде морате да имате јак сервис", рекао је Ђоковић, који жели да освоји девети трофеј у Мелбурну.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести