АО: Пуј избацио Раонића, а Плишкова Серену

МЕЛБУРН: Француски тенисер Лука Пуј победом над Канађанином Милошем Раонићем 7:6 (7:4), 6:3, 6:7 (2:7), 6:4 пласирао се у полуфинале Аустралијан опена и направио највећи успех у каријери.
Puj Lukas/Fonet/AP
Фото: FoNet

Пуј је први пут изборио место међу четири најбоља на гренд слемовима на турниру на коме до ове године није имао ниједан тријумф из пет наступа.

Пуј, 31. на АТП листи, у полуфиналу чека победника меча између првог тенисера света Новака Ђоковића и Јапанца Кеија Нишикорија.

Други полуфинални пар чине Шпанац Рафаел Надал и Грк Стефанос Циципас.

Чешка тенисерка Каролина Плишкова после великог преокрета елиминисала је Американку Серену Вилијамс 6:4, 4:6, 7:5 за пласман у полуфинале, док је Наоми Осака из Јапана савладала Украјинку Елину Свитолину 6:4, 6:1.

Плишкова је избацила седмоструку шампионку у Мелбурну тако што је у трећем сету губила 5:1 на сервис Вилијамсове, спасила укупно четири меч лопте до краја и са шест везаних гемова направила спектакуларни преокрет.

Фото: FoNet

Плишкова се у борби за финале састаје са Осаком, првом тенисерком из Јапана у полуфиналу Аустралијан опена после 25 година.

Други полуфинални пар чине Американка Данијел Колинс и још једна Чехиња Петра Квитова.

Аустралијан опен игра се за наградни фонд од 29.687.000 долара.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести