Арина Сабаленка после преокрета освојила Аустралијан опен

МЕЛБУРН: Белоруска тенисерка Арина Сабаленка победила је данас на Аустралијан опену казахстанску тенисерку Елену Рибакину 2:1 (4:6, 6:3, 6:4) и после преокрета освојила своју прву гренд слем титулу.
d
Фото: AP Photo/Ng Han Guan

Меч је трајао 149 минута.

Боље је Рибакина отворила меч и успела је да направи брејк у трећем гему. Сабаленка се вратила у игру у осмом гему, али је већ у наредном претрпела нови брејк. До краја сета Рибакина је сигурно сервирала у свом сервис гему и повела са 1:0 у сетовима.

У другом сету Сабаленка је успела да противници одузме други сервис гем и поведе са 3:1. Белоруска тенисерка је до крај сета освојила своје сервис гемове уз доста муке пошто је Рибакина имала три брејк шансе.

Трећи сет је донео узбуђење тек у седмом гему када је Сабаленка успела да брејкне противницу и после три брејк шансе поведе са 4:3. У последњем гему Белорускиња је искористила тек четврту меч лопту и тако дошла до титуле.

Сабаленка је на путу до титуле била боља од Чехиње Терезе Мартинцове, затим Шелби Роџерс, Елизе Мертенс, Белинде Бенчић, Доне Векић и у полуфиналу Магде Линет.

Аустралијан опен се играо за наградни фонд од 48,5 милиона евра.

Сабаленка: Рибакина и ја ћемо сигурно имати још великих битака у финалима

Белоруска тенисерка Арина Сабаленка се након освојене титуле на Аустралијан опену захвалила организаторима турнира, као и навијачима који су направили сјајну атмосферу.

"Желим и да честитам Елени на фантастичне две недеље. Ти си сјајна тенисерка и сигурно ћемо имати још великих битака у финалима. Честитам и твом фантастичном тиму. Најлуђи на туру. Много тога смо прошли. Било је много падова прошле година. Заслужујете овај трофеј. Много вас волим и хвала", закључила је Сабаленка.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести